Tutuklu gazetecilere gazete verilmiyor

06 Eylül 2022
Tutuklu gazetecilere gazete verilmiyor

Tutuklu gazeteciler, hakkında herhangi bir karar bulunmayan Yeni Yaşam, Evrensel ve BirGün gazetelerinin “yasak” olduğu gerekçesiyle kendilerine verilmediğini aktardı.

Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteciden Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Zeynel Abidin Bulut, gönderdiği mektupta Yeni Yaşam, BirGün ve Evrensel gazetelerinin kendilerine verilmediğini aktardı. Bulut, sınırlı kanallara sahip bir radyo dışında muhalif medya kanal ve yayınlarını takip etme imkanlarının sağlanmadığını söyledi.

BU GAZETELER YASAK!

Bulut, Eylül ayı için Yeni Yaşam, BirGün ve Evrensel gazetelerine abone olmak istediğini ancak bu talebinin keyfi bir şekilde reddedildiğini belirtti. İdarenin sözlü olarak “Bu gazeteler yasak” dediğini aktaran Bulut, sorumlulara yönetmeliği hatırlattığını söyledi. Söz konusu gazeteler hakkında toplatma ve yasak kararı olmadığını vurgulayan Bulut, uygulamanın keyfi olduğunu kaydetti.

Bulut, gazetelerin verilmemesiyle ilgili cezaevi idaresine dilekçeyle başvurduğunu belirterek, ancak geçen süreye rağmen dilekçenin yanıtlanmadığını söyledi.

Kaynak:http://mezopotamyaajansi35.com/search/content/view/181561?page=1&key=f0f116b5296f69c83b2fe4efbad17989