Sancılı ve Kızılkaya hakkında soruşturma

16 Şubat 2021
Sancılı ve Kızılkaya hakkında soruşturma

Gazeteye ait olmayan bir sosyal medya hesabının yaptığı paylaşımları gerekçe gösterilerek Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında soruşturma açıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2016 yılında kapatılan Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Gazeteye ait olmayan bir sosyal medya hesabının yaptığı paylaşımların gerekçe gösterilerek açılan soruşturma kapsamında gazeteciler hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Kızılkaya, 15 Şubat günü görülen Özgür Gündem ana davası sonrası hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilerek savcılığa çıkarıldı. Söz konusu sosyal medya hesabının kendilerine ait olmadığını belirten Kızılkaya, ifade işlemlerinin ardından telefonuna el konularak serbest bırakıldı.

Durumu öğrenen gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ise avukatı ile birlikte Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gitti. Avukatı ile birlikte savcılığa ifade veren Sancılı, gazetenin resmi veya gayri resmi bir sosyal medya hesabının bulunmadığını belirtti. Sancılı, suçlama konusu yapılan hesabın ne kendisine ne de Özgür Gündem Gazetesi’ne ait olmadığını, paylaşımları kimin yaptığını bilmediğini söyledi.

Avukat Sercan Korkmaz da, sosyal medyada Özgür Gündem adına açılmış çok sayıda hesap olduğunu dile getirerek, söz konusu hesabının ve paylaşımlarının Sancılı’ya ait olmadığını dile getirdi. Korkmaz, yaptıkları araştırmalarda gazete adına açılan çok sayıda sosyal medya hesabının ekran görüntüleri savcılığa sunarak, suçlamaları reddettiklerini kaydetti.

Sancılı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı