RSF’den radyo programcısı Hazım Özsu’nun öldürülmesine tepki

18 Mart 2021
RSF’den radyo programcısı Hazım Özsu’nun öldürülmesine tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Bursa’da radyo programcısı Hazım Özsu’nun öldürülmesine tepki gösterdi.

RSF İngilizce’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu gibi saldırılarda sergilenen cezasızlık politikalarına dikkat çekilirken, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da “Bu ortamı cesaretlendirenleri kınıyoruz” dedi.

RSF’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Radyo programcısı Hazım Özsu, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde silahla vurularak öldürüldü. Polis tarafından yakalanan saldırgan, cinayeti Özsu’nun Covid-19 salgını döneminde yaptığı yorumları beğenmediği için işlediğini söyledi.

“RSF, hükümetin siyasi güdümlü şiddete karşı hiçbir tutum sergilemediği ve cezasızlığın hüküm sürdüğü bir ülkede işlenen bu cinayeti kınıyor.”

Önderoğlu: Cesaretlendirenleri kınıyoruz

RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da şu değerlendirmede bulundu:

“Gazetecilere karşı şiddet ve tahammülsüzlük Bursa Orhangazi’de en acı şekilde ortaya çıktı. Radyo programcısı Hazım Özsu yakalandığında “programını beğenmediği”ni söyleyen bir kişi (H.N.) tarafından öldürüldü. Bu ortamı cesaretlendirenleri kınıyoruz.

“Hazım Özsu’nun 9 Mart akşamı öldürülmesiyle ilgili tüm boyutların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. İlk bulgular Özsu’nun mesleği nedeniyle öldürüldüğüne işaret ediyor.”

Saldırgan tutuklandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde radyo programcısını tabancayla vurarak öldüren şüpheli tutuklandı.

Dinleyicisi olduğu Hazım Özsu'yu (55) öldürdüğü iddiasıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan H.N. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ne olmuştu?

Rahmet FM adlı radyo kanalında dini içerikli program yapan Hazım Özsu, Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde 9 Mart Salı akşamı evine gelen kişi tarafından öldürüldü.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre olay yerinden kaçan saldırganın yakalanması için 322 güvenlik kamerasındaki görüntüler incelendi.

Saldırgan yakalandıktan sonra Hazım Özsu’yu programda kullandığı bazı ifadeleri beğenmediği için öldürdüğünü söyledi.

Kaynak: https://bianet.org