MKGP: Kürt kadın gazeteciler kalemini iktidarın tekeline bırakmayacak

22 Nisan 2021
MKGP: Kürt kadın gazeteciler kalemini iktidarın tekeline bırakmayacak

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Kürt Gazeteciler Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mısır'ın başkenti Kahire’de 22 Nisan 1898 tarihinde basılan ilk Kürtçe gazete olan Kürdistan’dan bu yana Kürt basın geleneğinin sürdürüldüğüne değinen açıklamada, “Kürt basın tarihinde dünden bugüne katletme, kaybetme, sansür, gözaltı, tutuklama ve daha birçok baskı devam etse de Kürt gazeteciliği, buna karşı geri adım atmamasıyla gazetecilik tarihini yeni baştan yazdı, yazıyor” denildi.

İKTİDAR TEKELİNE BIRAKMAYACAĞIZ

Gerçeğin gazeteciliğini sürdüreceklerini vurgulayan Platform, “Biat eden ‘gazetelere’ ve ‘gazeteciliğe’ rağmen Kürt basını her dönemin ateşten gömleği olan ‘gerçeğin gazeteciliğini’ sürdürme kararlılığını her zaman gösterdi. Bizler de Kürt kadın gazeteciler olarak devraldığımız bu geleneğin bize yüklediği hakikatin peşinden gitme sorumluluğunu yerine getirecek, kalemlerimizi iktidarın tekeline bırakmayacak ve 21’inci yüzyılı kadın özgürlük çağı yapma iddiamız ile yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İVME KAZANDIRACAĞIZ

Açıklamanın devamında ise şunlar yer aldı: “Emekleriyle yolumuza ışık olan Gurbetellilerin, Denizlerin ve Nujiyanların bıraktığı yerden, Kürt kadın basınına yeni bir ivme kazandırmak için kararlılıkla ilerliyoruz. Kürt basınına gönül ve emek veren tüm arkadaşlarımızın gününü bir kez daha kutluyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı