Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Durgut serbest bırakıldı

22 Aralık 2020
Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Durgut serbest bırakıldı

ŞIRNAK - Cizre'de haber takibi sonrası gözaltına alındıktan sonra Van'a getirilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Zeynep Durgut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçe girişinde 17 Aralık’ta silah doğrultularak gözaltına alınan ve daha sonra Van'a getirilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Zeynep Durgut, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Durgut, savcılık ifadesinin ardından "örgüt adına faaliyette bulunmak" iddiasıyla, tutuklama istemiyle Van 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

HABER FOTOĞRAFLARI SORULDU
Hakimlik ifadesinde, Durgut'a fotoğraf makinesinde yer alan hafıza kartındaki haber fotoğrafları soruldu. Durgut, fotoğrafların Özgür Kadın Hareketi (TJA) etkinliğine ait haber amaçlı çekildiğini belirterek, bu durumun suç olmadığını belirtti. Yine, Durgut'a kimi televizyon programlarındaki haber aktarımları soruldu.

Durgut'un avukatı Ekin Yeter, müvekkilinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını belirterek, serbest bırakılmasını istedi.

3 GÜN İMZA ŞARTI
Mahkeme, ifadelerin ardından verdiği kararda Durgut'un "kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını" kaydederek, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

Durgut, adli kontrol tedbirleri kapsamında haftada 3 kere imza verecek.