İnan Kızılkaya ve Can Dündar’ın duruşması ertelendi

04 Mart 2021
İnan Kızılkaya ve Can Dündar’ın duruşması ertelendi

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Özgür Gündem’le dayanışma kapsamında bir günlük yayın yönetmenliğindeki nüshada yayımlanan bir yazıdan İstanbul Sulh Ceza hakimlerinden Bekir Altun’un “hakaret” içerdiği iddiasıyla şikayetçi olması üzerine eski sorumlu müdürü İnan Kızılkaya ve dayanışmacı yayın yönetmeni Can Dündar hakkında dava açıldı. Ancak hakim mazeret bildirince duruşma yapılamadı.

İnan Kızılkaya ve Can Dündar’ın “kamu görevlisine hakaret”ten yargılandıkları davanın 14. duruşması 23 Eylül 2020’de görüldü. Dava 15 Aralık 2020’ye ertelendi.

15 Aralık’taki duruşmada, mahkeme gazeteci Can Dündar hakkındaki yakalama emrinin infazının ve savunmasının yurt dışından alınmasına yönelik uluslararası istinabe evrakına cevabın beklenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 4 Mart 2021’e ertelendi.

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 4 Mart’taki 16’ncı duruşmasında, savcı eksik husuların giderilmesini istedi. Can Dündar ve İnan Kızılkaya’nın avukatları dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşma 13 Temmuz 2021’degörülecek.

Kaynak : https://medyagozlemveritabani.org