Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler kovuldu

20 Mayıs 2021
Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler kovuldu

Süleyman Soylu'nun şikayetinin ardından Hadi Özışık'ın tv100'de ve Habertürk'te yayınlanan programlardaki yorumculuk görevine son verildi. Süleyman Özışık'ın ise Türkiye gazetesindeki köşesi elinden alındı.

Sedat Peker'le İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracı olduğu iddia edilen İnternet Haber'in kurucusu Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşlerin başka medya organlarındaki görevlerine son verildi.

Medya Koridoru Hadi Özışık'ın tv100'deki ‘Sağlı Sollu’ programındaki yorumculuk görevine son verildiğini yazdı. Ancak Independent Türkçe'ye konuşan Özışık, bunun doğru olmadığını söyledi ve programa ara verdiğini belirtti.

Hadi Özışık konuyla ilgili "Hakkımda soruşturma başlatıldı. Kanalı arayıp soruşturmam sonuçlanana kadar programa ara vermek istediğimi söyledim" dedi.

tv100’deki programın ardından Hadi Özışık’ın Habertürk’teki yorumculuk yaptığı programdan da ayrıldığı bilgisi geldi.

T24 ise İhlas Gazetecilik bünyesindeki Türkiye gazetesinin, Süleyman Özışık'ın yazılarına son verdiğini yazdı.

Hadi ve Süleyman Özışık neden kovuldu?

Türkiye’den kaçtıktan sonra YouTube üzerinden videolar yayınlamaya başlayan Sedat Peker, Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla aralarında aracı olduğu iddia etti.

Hadi Özışık Sedat Peker’in iddialarını yalanladı. Sedat Peker ise Hadi Özışık’la yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını servis etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayıtların ortaya çıkmasının ardından, gazeteci kardeşlerle yakın zamanda görüşmediğini iddia etti. Ardından Soylu'nun 24 Eylül 2020'de Süleyman Özışık ile birlikte TGRT programına çıktığı ve fotoğraf çektirdikleri gündeme geldi.

İfşa videolarının ardından Soylu Hadi ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: https://bianet.org