Gazetecilere toplam 21 yıl hapis cezası

16 Şubat 2021
Gazetecilere toplam 21 yıl hapis cezası

Kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Özgür Gündem gazetesine açılan ana davanın karar duruşması bugün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya’ya toplam 21 yıl hapis cezası verdi.

Saat 10.30’da başlayan duruşmayı izlemek isteyen gazeteci ve gözlemciler COVID-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek salona alınmadı. Sanıklardan Eren Keskin, İnan Kızılkaya ve avukatları duruşmada hazır bulunurken, Zana Bilir Kaya duruşmaya katılmadı. Gazetecilerin “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak,” “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın karar duruşması yaklaşık on dakika sürdü. Mahkeme; Sancılı, Kızılkaya ve Keskin’e “örgüt üyeliği” suçlamasından 6 yıl 3 ay, Kaya’ya ise “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi.

Duruşma sonunda Kızılkaya, hakkında ifade vermesi için yakalama kararı olması sebebiyle ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Kaynak :https://www.mlsaturkey.com/tr