Gazeteci Pınar Gayıp hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı

19 Mayıs 2021
Gazeteci Pınar Gayıp hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra ‘ev hapsi’ kararıyla serbest bırakılan gazeteci Pınar Gayıp’ın ev hapsi kararı kaldırıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 14 Ocak’ta Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yapılan operasyonda gözaltına alınan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp’ın ev hapsi kararı kaldırıldı.

Beş ayı aşkın süredir ‘ev hapsi’nde tutulan ve dört aydır da elektronik kelepçeli olan Gayıp hakkındaki dosyada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisizlik vermişti.

Dosyanın İstanbul’a gönderilerek 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki eski bir yargılamayla birleştirilmesi talep etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yargılamanın mükerrer olduğunu karar vererek dosyayı kapattı ve Pınar Gayıp’ın ‘ev hapsi’ kararını kaldırdı.

5 kişi hala tutuklu

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik 14 Ocak'ta yapılan operasyonunda 47 kişi gözaltına alınmıştı.

ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Polat'ın tutuklandığı dosya kapsamında, Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban hakkında ev hapsi kararları verilmişti.

Kaynak: https://bianet.org