Gazeteci Kenan Kırkaya’nın “örgüt propagandası” yargılaması

18 Şubat 2021
Gazeteci Kenan Kırkaya’nın “örgüt propagandası” yargılaması

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyal medya hesabından 2014 – 2015 yılları arasında paylaştığı haberlerde “örgüt propagandası yaptığı” suçlamasıyla gazeteci Kenan Kırkaya’yı yargılamaya başladı. Mahkeme, Kırkaya’nın sağlık nedeniyle gösterdiği mazereti kabul ederek yargılamayı da 23 Ocak 2020’ye bıraktı.

23 Ocak’taki duruşmada mütalaasını sunan savcı, Kırkaya’nın “örgüt propagandası yapmak” suçundan cezalandırılmasını istedi ve Kırkaya’nın avukatının esasa ilişkin savunma için süre talebini kabul etti. Mahkeme 5 Mart 2020’ye ertelendi.

5 Mart’ta gerçekleşen duruşmada, Kırkaya suç teşkil ettiğini iddia edilen paylaşımların kendisine ait olmadığını dile getirdi. Kırkaya’nın avukatı, hazırladıkları geniş kapsamlı savunma dosyasını iddia makamına sundu. Dosyayı inceleyen iddia makamı duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Talepler kabul edilerek, mahkeme 4 Haziran 2020’ye ertelendi.

2 Ekim 2020’de görülen duruşmada, esas hakkında mütalaasını sunan savcı Kırkaya’nın beraatini ve uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti. Kırkaya’nın avukatı başka bir ifade işlemi nedeniyle duruşmaya katılamadı, mazereti kabul edildi.

24 Kasım 2020’de görülen 11. duruşmada henüz savunması alınamayan sanıkların mütalaaya ilişkin savunma yapmaları için ek süre verildi ve duruşma ertelendi. 17 Şubat 2021’de görülen duruşmada sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasına devam edildi. İddia makamının esasa ilişkin mütalaası bazı sanıklar yönünden değişti. Gazeteci Kırkaya için beraat talep edildi. Bir sonraki duruşma 21 Mayıs 2021’de görülecek.

Kaynak: https://medyagozlemveritabani.org