Gazeteci İdris Yayla'nın yargılandığı dava ertelendi

09 Kasım 2021
Gazeteci İdris Yayla'nın yargılandığı dava ertelendi

Aralarında gazeteci İdris Yayla ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de bulunduğu 28 kişinin, “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet” suçlamasıyla yargılandığı davanın yedinci duruşması 9 Kasım’da Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

2016 yılında Batman’da gerçekleştirilen kayyum protestolarına katıldıkları gerekçesiyle gazeteci İdris Yayla ve DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile birlikte 28 kişinin yargılandığı davanın yedinci duruşması bugün Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses’in de katıldığı duruşmada sanıklardan avukat Osman Bozkurtaca hazır bulunurken, başka bir dosyadan hapis cezasına çarptırılan Sebahat Tuncel, Sincan 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Jiyan Haber’in imtiyaz sahibi, gazeteci İdris Yayla’nın katılmadığı duruşmada avukatı İlyas Tarım da hazır bulundu.

Mahkeme, bazı sanıklar hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar vererek davayı 8 Şubat 2022 tarihine erteledi.

Kaynak: https://www.mlsaturkey.com/tr/sebahat-tuncel-demokratik-hakkimi-kullandigim-icin-yargilaniyorum/