Cezaevindeki gazeteci akademisyen Sedat Laçiner, koronavirüse yakalandı

01 Nisan 2021
Cezaevindeki gazeteci akademisyen Sedat Laçiner, koronavirüse yakalandı

5 yıldır Çanakkale E-Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan gazeteci, akademisyen Prof Dr Sedat Laçiner’in koronavirüse yakalandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ağır diyabet ve çeşitli kronik hastalıkları olan 49 yaşındaki Laçiner, virüse karşı en tehlikeli risk gurubunda bulunuyor. Konuyla ilgili ailesine de bilgi verilmediği, kendisinden 2 haftadır haber alınamadığı belirtiliyor. Laçiner’in kaldığı koğuş da karantinaya alındı.

SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Sağlık durumunun kritik olduğu öğrenilen Prof Dr. Sedat Laçiner’in; ağır, kronik sağlık sorunları bulunuyor. İleri derecede şeker, yüksek tansiyon, bel fıtığı hastası olan Laçiner’in, alerjiye bağlı olarak vücudunda yaralar ve ağrılar oluşuyor. Yine başka bir sağlık sorunu da, tetik parmak sendromu ve derisinde enfeksiyonlar oluşması. Yapılan son muayenesinde bronşit hastalığı teşhisi konuldu ve akciğerlerinde iltihaplanma olduğu tespit edildi. Hapishanede kaldığı süre içerinde sağlık durumu daha da kötüye gitti. Acilen tahliye edilmesi ve tedavi edilmesi gerekiyor. Ancak bugüne kadar sağlık gerekçesiyle mahkemeye verdiği dilekçelere hiçbir şekilde cevap verilmedi.

HAPİSHANE KOŞULLARI ÇOK KÖTÜ

Çanakkale Kapalı Cezaevinde kalanların verdiği bilgiye göre; hapishanenin fiziksel koşullar çok kötü, eski bir bina, kalabalık koğuşlar, hijyen olmayan bir ortam ve bir tutuklunun sağlıklı kalması imkansız.

5 YILDIR CEZAEVİNDE, DOSYASI YARGITAY’DA

Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı akademisyenlerden biri olan ve bir dönem Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörlüğünü de yapan Prof. Dr. Sedat Laçiner, 20 Temmuz 2016 yılında gözaltına alındı. 3 gün sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası şu anda temyizde, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin arşivinde bekletiliyor.

Kaynak:https://jailedjournos.com