Canan Kaya hakkında açılan tazminat davası ertelendi

02 Şubat 2021
Canan Kaya hakkında açılan tazminat davası ertelendi

Demirören Medya tarafından 16 Mayıs 2020 tarihinde medyakoridor.com’da yayınlanan “Demirören Medya’da büyük skandal! Kadın çalışan, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı!” başlıklı haber gerekçe gösterilerek Medya Koridoru İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya aleyhinde açılan tazminat davasının ilk duruşması görülmesine Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde  12 Kasım 2020’de görüldü. Şikayet dilekçesinde haberin “şirket ve şirket yöneticilerini iftira ile kamuoyu nezdinde haksız ve kötü niyetli şekilde küçük düşürülmeye çalıştığı” ve “ifade ve basın özgürlüğü kapsamında korunması gereken kişisel değer yargısı niteliğinde olmayıp, eleştiri sınırlarını aşan, şirketin sahip olduğu gazetenin ticari itibarını zedeler nitelikte olup kişilik haklarına saldırı mahiyetinde” olduğu iddia ediliyor.

12 Kasım’daki duruşmada mahkeme, dosyanın ön incelemesinin tamamlandığına hükmetmiş ve tahkikat aşamasına geçilmesine karar vermişti. Taraflara dinletecekleri tanıkları bildirmek için iki haftalık süre verilmiş ve bir sonraki duruşma 2 Şubat 2021’eertelenmişti.

2 Şubat’ta görülen duruşmada mahkeme, dosyadaki eksik hususların giderilmesine ve bir sonraki duruşmanın 1 Nisan 2021 tarihinde görülmesine karar verdi

Kaynak: https://medyagozlemveritabani.org