Can Dündar’ın Gezi Parkı yargılaması ertelendi

14 Ocak 2021
Can Dündar’ın Gezi Parkı yargılaması ertelendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Gezi Parkı eylemleri sırasında “insanları galeyana getirmeye ve yönlendirmeye çalıştığı”, “Olayları engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerine yönelik olay yerinde bulunan terör örgütü mensuplarının direncini artırmaya çalıştığı”, “Organizasyon içerisinde kendisine verilen etki ajanlığı görev ve faaliyetini yürüttüğü” iddiasıyla gazeteci Can Dündar hakkında 6 Aralık 2018’de  tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmıştı.

Soruşturmanın sonucunda Can Dündar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda hak temelli sivil toplum çalışanının yargılandığı Gezi Parkı Davası olarak da bilinen yargılama 24 Haziran 2019’da başladı.

Yurt dışında yaşayan Can Dündar’ın dosyasının ana davadan ayrılması sonrasında 15 Eylül’de ilk duruşması görülen davaya sanıkların avukatları katıldı. Duruşma savcı da davada yargılanan kişiler hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesini istedi. Mahkeme istinabe ve derhal beraat taleplerini reddederek bir sonraki duruşmanın 14 Ocak 2021’de yapılmasına hükmetti.

14 Ocak’ta görülen duruşmada, mahkeme sanıklar hakkında uygulanan yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 28 Nisan 2021’e erteledi.

Kaynak :https://medyagozlemveritabani.org