Aslan hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

15 Nisan 2021
Aslan hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 9 Ocak 2021'den beri Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Aslan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Örgüt üyeliği" ve "Kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapma" suçlamalarıyla hazırlanan iddianame Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme ise konu edilen suçun yerinin İstanbul olduğunu belirterek yetkisizlik kararı verdi. Bunun üzerine İstanbul'a gönderilen iddianame İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede Aslan'ın yaptığı haberler ve haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler suç sayıldı. Aslan'ın ajansın TV abonelerine telefon bağlantısı ile yaptığı haber aktarımları, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin yaptığı aktarımlarda "PKK Lideri Abdullah Öcalan" demesi kendisine yöneltilen "örgüt üyeliği" suçlamasına delil olarak gösterildi.

Aslan'ın yine bir tutuklu yakınıyla yaptığı telefon görüşmesinde, "sürgün" kelimesini kullanması da suç olarak kabul eden savcılık, "Şüpheli Mehmet ASLAN’ın da bu bağlamda tutuklu ve hükümlü yakınları ile telefonda görüşerek kendince bilgi topladığı/ses kaydı yaptığı, topladığı bilgileri örgüte müzahir yayın organlarına ulaştırarak kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapılmasını sağladığı..." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

HAKKINDA ÇIKAN HABER DE SUÇ SAYILDI

Savcılık, ayrıca Aslan'ın gözaltı ve tutuklamasına ilişkin "ANF NEWS" adlı internet sitesinde haber geçmesini de suç olarak gösterdi ve bu durumun "örgüt üyeliği"ne delil olduğunu savundu.

Bu gerekçelerle yargılanbacak olan Aslan’ın ilk duruşması 26 Mayıs tarihinde İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı