Antalya Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’a “Cumhurbaşkanı’na hakaret” davası

15 Ocak 2021
Antalya Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz’a “Cumhurbaşkanı’na hakaret” davası

14 Mayıs 2019’da, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şube Başkanı ve Antalya Körfez gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Engin Korkmaz hakkında yapılan bir ihbar sonucunda 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili görüşlerini aktardığı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin olarak soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya ilişkin yargılama kapsamında, gazetecinin FETÖ üyesi olduğu yönündeki ihbarı yapan kişi iftira atmak suçundan ceza aldı.

Öte yandan sosyal medya paylaşımları nedeniyle gazeteci hakkında gerekçe cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla bir iddianame hazırlandı.

Yargılamanın ikinci duruşması 11 Mart 2020’de Antalya 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Beraatını talep eden gazeteci Korkmaz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) konuya ilişkin emsal kararlarını mahkemeye sunmak için süre talebinde bulundu.

Korkmaz’ın talebi kabul görürken bir sonraki duruşma 9 Eylül 2020’de görüldü.

9 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen duruşma, yeni atanan savcı dosyayı incelemediği için 15 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

15 Ocak tarihinde görülen duruşmada, Savcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarına açılan dava ile ilgili bildirim yapılmadığını belirtti, bildirimde bulunmasını talep etti. Mahkeme bu talebi kabul etti. Bir sonraki duruşma 11 Haziran 2021’de görülecek.

Kaynak : https://medyagozlemveritabani.org