12 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata‘nın 168 bin liralık akşam yemeği yemesiyle ilgili Sözcü, Birgün ve Duvar'daki haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/9838 sayılı kararıyla erişime engellendi ve silinmelerine hükmedildi. Kıratlı’nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar kapsamında haber ve sosyal medya paylaşımlarından oluşan toplam 101 içerik için erişim engeli emri verildi.

- Ensest ve pedofili içerikler barındırdığı iddia edilen “Onlar Ermiş Muradına” isimli masal kitabı hakkındaki A Haber, Tele 1 ve Akdeniz Gerçek haberleri erişime engellendi.

- Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesinde M.S.D. isimli kişi tarafından 13 çocuğun istismar edilmesine ilişkin Mezopotamya Ajansı’nın (MA) instagram sayfası ile Güneydoğu Ekspres isimli haber sitesinin internet sitesindeki linkler ile Artı Gerçek, Duvar ve Birgün haberleri erişime engellendi. Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün talebiyle Mardin 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından  “Çocuğun üstün yararının korunması” gerekçesi ile her iki linkin erişime engellenmesine karar verildi.

- Yazarların hikayelerini yayınlayıp okuyucuların bunları keşfedip okuyabildiği çevrimiçi platform Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6507 sayılı kararıyla erişime engellendi. Apple, bu karara istinaden, Wattpad uygulamasının Türkiye’den indirilmesini engelledi.

- Florya'da bir otogaleriye bomba ve silahlı saldırı düzenlendiği ve saldırıda bir kişinin ölüp iki kişinin yaralandığıyla ilgili Sözcü, Sol Tv ile Hürriyet haberlerine Küçükçekmece 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Temmuz tarihli kararıyla erişim engeli getirildi.

 

Son Eklenenler

15 Ekim 2024

- Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan ve Gazeteci Erdoğan Alayumat hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma açıldı. - Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli Beldesi'nde “Savaşa hayır barış hemen şimdi” eylemini takip eden ...

14 Ekim 2024

- Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Pınar Gayıp, avukat Sezgin Keleş'in yaptığı suç duyurusu üzerine ifade vermeye gittiği Kocamustafapaşa Şehit Sinan Acar Polis Merkezi Amirliği’nde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gayı...

13 Ekim 2024

- Diyarbakır’da yapılması planlanan “özgürlük” yürüyüşünü takip eden gazeteciler Heval Önkol, Ceylan Şahinli, Hevidar Önver ve Sonay Ödengit'in, polis tarafından haber yapmaları engellendi, gazetecilerin saçları çekildi ve gazeteciler ‘Kafanızı kaldı...