11 Temmuz 2024

JinNews'in dijital platform X’teki hesabı @KurmanciJINNEWS, gerekçe gösterilmeden X tarafından engellendi. Ajansın daha önce de @JinNewsKurdi, @JinnewsaKurdi, @JinnewsKurmanci û @KurdiJinnews  de engellenmişti. Bu kapatma ile birlikte  ajansın Kürtçe hesapları 5’inci kez engellenmiş oldu.

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Mehmet Murat Yıldırım’ın yaptığı “Özgür Yurttaş Haber” isimli internet Gazetesi’nin X platformundaki hesabı erişeme engellendi. Erişim engeli kararının Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiği öğrenildi.

AKP Bursa Milletvekili, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akrabası iş insanı İslam Cevahir, DHMİ Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin ile Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu‘nun, Abdullah Kavukcu’ya ait özel jetle hac ziyareti yaptığı iddiası hakkındaki Sözcü Duvar ve Halk Tv'de yer alan haberlerin, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/5996 sayılı kararıyla erişime engellenmesine, silinmelerine ve talep edenin adıyla arama motorlarında ilişkilendirilmemesine hükmedildi.

- Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün hakkındaki Oda Tv, Yeniçağ haberleri ile sosyal medya paylaşımları, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/7272 sayılı kararıyla erişime engellendi.

- Simit Sarayı hakkındaki Haber Türk, Sol Tv, Artı Gerçek, T24 ve Sözcü'de yer alan bir çok haber ve köşe yazısı, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6501 sayılı kararıyla erişime engellendi ve silinmelerine hükmedildi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz tarihli kararı kapsamında yaklaşık 200 haber için erişim engeli emri verildi. Gazeteci Bülent Mumay'ın, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu'nun özel jetiyle hac ziyareti yaptığı iddiasına ilişkin bir gazete kupürünü paylaştığı tweet'i de erişim engeli getirilen tweetler arasında yer aldı.

Gazeteci Bahadır Özgür'ün Türkiye ile Özbekistan arasındaki kara para, gasp, yolsuzluk ve uyuşturucu ticaretini ele aldığı "Bir suç otobanı" başlıklı yazısı, Simit Sarayı'nın talebi üzerine İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 11 Temmuz kararıyla erişime engellendi.

Son Eklenenler

15 Ekim 2024

- Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan ve Gazeteci Erdoğan Alayumat hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma açıldı. - Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli Beldesi'nde “Savaşa hayır barış hemen şimdi” eylemini takip eden ...

14 Ekim 2024

- Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Pınar Gayıp, avukat Sezgin Keleş'in yaptığı suç duyurusu üzerine ifade vermeye gittiği Kocamustafapaşa Şehit Sinan Acar Polis Merkezi Amirliği’nde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gayı...

13 Ekim 2024

- Diyarbakır’da yapılması planlanan “özgürlük” yürüyüşünü takip eden gazeteciler Heval Önkol, Ceylan Şahinli, Hevidar Önver ve Sonay Ödengit'in, polis tarafından haber yapmaları engellendi, gazetecilerin saçları çekildi ve gazeteciler ‘Kafanızı kaldı...