07 Temmuz 2021

Engelli Web’in paylaşımına göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerilime neden olduğu iddia edilen ihalelerde adı geçen Invamed ve RD Global firmalarının Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu ile bağlantılı olduğuyla ilgili yapılan haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 5 Temmuz 2021 tarih ve 2021/4506 sayılı kararı ile erişime engellenmişti. Mehmet Soylu ile ilgili atılan bir çok tweet de, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 7 Temmuz 2021 tarih ve 2021/4569 sayılı kararı ile erişime engellendi.

- Engelli Web’in paylaşımına göre, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat’ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘un Adnan Oktar Suç Örgütü’nden Altuğ Revnak Eti’yle bağlantısı olduğunu iddia ettiği yazısı ve konuyla ilgili yapılan diğer haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 7 Temmuz 2021 tarih ve 2021/8453 sayılı kararı ile erişime engellendi. Cumhuriyet, Oda Tv ve Yeniçağ haberlerine erişim engeli konuldu.

-  Engelli Web’in paylaşımına göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerilime neden olduğu iddia edilen ihalelerde adı geçen Invamed ve RD Global firmalarının Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu ile bağlantılı olduğuyla ilgili yapılan haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 5 Temmuz 2021 tarih ve 2021/4506 sayılı kararı ile erişime engellenmişti. Mehmet Soylu’nun RD Global firmasından istifa ettiğiyle ilgili firmanın açıklamalarının yer aldığı haberler ve konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in tweeti, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 7 Temmuz 2021 tarih ve 2021/4570 sayılı kararı ile erişime engellendi. Cumhuriyet ve Sözcü haberlerine erişim engeli konuldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV’de müzisyenlere destek için düzenlenen gecede Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsünü ‘örgüt propagandası’ saydı. Kanala yüzde 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası verdi.

- RTÜK 'Görkemli Hatıralar' programı ile ilgili cezanın yanı sıra Halk TV'ye, 'İki Yorum' programında Levent Gültekin ve Murat Sabuncu tarafından kullanılan ifadeler nedeniyle idari para cezası yaptırımı uygulandı.

- RTÜK, Fox Ana Haber'de yayınlanan bazı haberlerde program sunucusunun kullandığı birtakım ifadelerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırılık teşkil ettiğine ilişkin uzman raporunu ele aldı. Rapora yansıyan sunucu Selçuk Tepeli'nin 3 farklı haberdeki ifadeleri yayın ilkelerine uygunluk açısından değerlendirilerek, sözlerinin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı olduğu sonucuna varılarak idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Tele 1'e, '5'inci Boyut', 'Gün Başlıyor' ve 'Türkiye'nin Gündemi' programlarındaki ifadeler nedeniyle ayrı ayrı para cezası verildi. Üst Kurul'da görüşülen Tele 1 ile ilgili 4'üncü dosya da 'Gün Ortası' haber bültenindeki yayına ilişkin oldu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın konuşmasının canlı yayınla verilmesi sırasında dile getirilen sözler ile konuşmanın geri planında topluluk tarafından atılan sloganın 6112 sayılı Kanun hükümlerini ihlal ettiği ve Türk toplumunun milli değerlerini aşağılayıcı ve kurum ve kişileri eleştirmenin ötesinde küçük düşürücü ve itibarsızlaştırıcı nitelikte olduğu kanaatiyle yayıncı kanala idari para cezası uygulandı. RTÜK, aynı konuşmanın canlı yayını için KRT televizyonuna da ceza verdi.

- 'Var Odası' programında yayın ilkeleri arasında yer alan dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez hükümlerinin ihlal edilmesi gerekçesiyle TV 100 kanalına idari para cezası yaptırımı uygulandı. Ayrıca, aynı kanalda yayınlanan 'Şimdi Konuşalım' programında yer alan YPG'ye Türkiye üzerinden silah götürüldüğüne ilişkin ifadeler doğruluk ve gerçeklik ilkelerine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle idari para cezası verildi.

Son Eklenenler

19 Eylül 2024

- Gazeteci Neşe İdil’, eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sosyal medya üzerinden “soytarı” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 14 bin 160 TL adli para cezası verdi.

17 Eylül 2024

- Gazeteci Medine Mamedoğlu, 20 Haziran 2024 tarihinde Mardin’in Mazıdağı ile Diyarbakır'ın Çınar ilçesi arasındaki köylerde çıkan yangın nedeni ile yaptığı haberler ve dijital medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı. Medine hakk...

16 Eylül 2024

- Gazeteci Furkan Karabay'ın Mirgün Cabas'a konuk olduğu programda söylediği ifadeler nedeniyle hakkında dava açıldı. Basın savcılığı tarafından Karabay hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan iddianame düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çocu...